Oude Ambachten jaarmarkten braderieen

OUDE AMBACHTEN

Bij het woord beenbewerker denkt men niet  meteen aan een oud ambacht. En wat doet een Speculaasplanksnijder? Oude Ambachten verdwijnen snel als onderdeel van het culturele erfgoed. In 2013 heeft het  Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE) uit Utrecht zich gericht op het behoud van oude ambachten met als doel een aantal Oude Ambachten op de nationale lijst immaterieel cultureel erfgoed in Nederland te krijgen. Outevents heeft contact met een aantal organisaties dat zich bezighoudt met de instandhouding van het ambachtelijke beroep en kan zodoende een groot aantal Oude Ambachten bijeenbrengen om jaarmarkten, braderieën en vele andere evenementen van de gewenste vaklieden te voorzien. Op deze manier kan men de (streekgebonden) ambachten nog  in actie zien. Wever, Glasblazer, Spinnen, Houtbewerken, kaarsen decoreren, Grolsche wanten breiene en nog heel veel andere oude ambachten hebben wij in ons bestand.

Prijzen:
Demonstratie. Voor markten, braderieën en andere evenementen met veel bezoekers waar de ambachtslieden de gemaakte artikelen kunnen verkopen € 130,- ex 21 % BTW per ambacht per dag.

Voor demonstraties, presentaties en andere evenementen zonder verkoop bedraagt de prijs € 365,- ex 21 % BTW per dagdeel (4uur)

Deutsch

Kunsthandwerk aus der Vergangenheit.

Unsere Gruppe von begeisterten Menschen die Handwerke mit viel Vergnügen vorstellen.  Wir tragen abwechselend siw sonntägliche, oder die alltägliche Kleidung um 1900. Sämtliche Kleidung wird so natürlich wie möglich kopiert. Wir leben unsere Kultur auf Märkten, Volks- und Stadtfesten vor. Aber auch in Alten- und Pflegeheimen, in den Schulen und Campingplatzen. Diese Handwerke stehen Ihnnen zu Verfügung. Bitte sprechen Sie mit uns oder rufen Sie an.

Wir haben:
Besenbinden
Beinen Korbvlechten
Bleiverglasung
Stuhlsitze flechten
Glasbläserei
Holzdrehen
Käse machen
Kerze färben
Weben
Wolle spinnen

Und viele andere

 


Alle Ambachten » BorstelmakenVòòr ca. 1760 werden de

Vòòr ca. 1760 werden de "borstels" in feite door bezembinders gemaakt. Rond die tijd kwam een Duitse molenaar, Leodegar Thoma, op het idee om een stuk hout te doorboren, en in de openingen bundeltjes varkenshaar te bevestigen met houten tappen. Ongeveer gelijktijdig opende Judocus de Ryckere in Izegem een werkplaats waar hij primitieve penselen vervaardigde. Meteen het verre begin van het borstelmaken in Izegem.Bladeren:

Bijenkorf vlechtenBijenkorf vlechten
Ik vlecht bijenkorven en probeer dat zoveel mogelijk op de manier te doen, die vroeger gebruikt werd. In het oosten van het land werd veel rogge verbouwd en de meeste boeren hadden ook een paar bijenkorven

Boekbinder Boekbinder
Al voor de boekdrukkunst werd uitgevonden werden de op perkament geschreven vellen ingebonden.

BeeldhouwerBeeldhouwer
Reeds in de grijze oudheid maakte de mensen beelden,eerst van dieren en later ook van mensen. Het waren beelden in steen en later van hout.

CiceleurCiceleur
De ciseleur bewerkt metalen, als koper en als goud of zilver, met hamertjes en ponsen, op ondergrond van pek of zand, tot schilden en tot schalen, tot maskers en tot wandplastieken.

Informatie aanvragen

Of bel: 0251 822264

 Nieuw geplaatst op onze website


Heksen Heksenbruiloft Bride Witches

Heksen Heksenbruiloft Bride Witches

Meer lezen..
Heksen Sweet Witches

Heksen Sweet Witches

Meer lezen..
Kinderfeestjes en Babyshowers

Kinderfeestjes en Babyshowers

Meer lezen..
Bouwprojecten Animatieteam

Bouwprojecten Animatieteam

Meer lezen..