Draaiorgel draaiorgeltjes handdraaiorgels Orgelspeler

Klein draaiorgel

Met een van zijn kleine draaiorgeltjes neemt de orgelspeler u even mee terug naar vroeger; naar de tijd dat de melkboer nog met paard en wagen door de straten reed, de mensen nog tijd hadden voor een praatje... De tijd waar alleen nog onze opa's en oma's het over hebben.

De muziek van toen, het geluid waar mensen hun huizen voor uit kwamen om een dansje te doen. Immers, het draaiorgeltje is de voorloper van de radio, grammofoon en hedendaagse CD! Hiddo laat u graag de techniek van deze muzikale wondertjes zien en legt u uit hoe een draaiorgel nu precies werkt. Uitermate geschikt voor schoolprojecten! Deze act is inzetbaar voor recepties, bruiloften, publieksevenementen en verzorgingshuizen.

Prijs op aanvraag. 

Draaiorgel

Draaiorgelverhuur

De meest bekende soort draaiorgel in Nederland is het grote straatdraaiorgel. In andere Europese landen wordt straatmuziek gemaakt door kleine, draagbare orgels, die tegenwoordig in Nederland "handdraaiorgels" worden genoemd. Het is dan altijd weer oergezellig als er door de winkelstraten een draaiorgel klinkt. Nog altijd gelukkig zijn in Nederland draaiorgels op straat te bewonderen.

De mooiste variaties met de mooiste beelden en schilderijen er op.Een draaiorgel heeft dan ook vaak heel wat te vertellen met zijn mooie afbeeldingen. De pijpen van een draaiorgel zijn meestal van hout. De pijpen worden van lucht (bij orgels spreekt men van "wind") voorzien door een blaasbalg. Het orgelboek van karton, later gevolgd door rollen van karton en papier. Een draaiorgel is uiterst geschikt voor winkelcentra, bedrijffeesten, braderie, festivals, evenementen maar ook natuurlijk op uw trouwfeest of bruiloft.

Draaiorgel

Draaiorgelverhuur

Wat denkt u van een draaiorgel voor de deur om iemand te verassen, of een bruidspaar dat net getrouwd het stadhuis uit komt, of buurtfeesten en optochten enz... Voor bedrijven bijv. een feestelijke opening of jubilea met draaiorgel-muziek, een echte publiekstrekker. U kunt het zo gek niet bedenken maar een draaiorgel is overal voor inzetbaar met zijn vrolijke klanken. U kunt bij ons verschillende draaiorgels huren van groot tot klein. Een draaiorgel is uitermate geschikt voor binnen te spelen bij bijv. verzorgingshuizen, kinderdagverblijven etc.

Prijs op aanvraag.

Informatie aanvragen

Of bel: 0251 822264

 Nieuw geplaatst op onze website


Heksen Heksenbruiloft Bride Witches

Heksen Heksenbruiloft Bride Witches

Meer lezen..
Heksen Sweet Witches

Heksen Sweet Witches

Meer lezen..
Kinderfeestjes en Babyshowers

Kinderfeestjes en Babyshowers

Meer lezen..
Bouwprojecten Animatieteam

Bouwprojecten Animatieteam

Meer lezen..