Zigeunermuziek

Zigeunermuziek Gipsy Heart

Zigeunermuziek kan op twee manieren gezien worden: muziek zoals zigeuners die maken voor anderen, en zoals ze die maken in eigen kring. De eerste betekenis is de bekendste, de violist die in een restaurant aan je tafeltje komt spelen en vervolgens Tulpen uit

Amsterdam in zigeunerstijl speelt is daar een voorbeeld van. Akoestisch of versterkt, lopend optreden of podiumshow.

Op geheel eigen wijze brengen zij bekende liederen uit de hele wereld . Het is moeilijk te zeggen wat de boventoon voert: de gezelligheid of de virtuositeit waarmee zij de instrumenten bespelen en de prachtige meerstemmige zang daarbij.

Van schitterende liederen tot de echte zigeunermuziek. Gipsy Heart is overal inzetbaar. Zij bereiden uw gasten een warm onthaal, het feest begint letterlijk al bij de deur. Daarna is aan u de keus: of zij houden zich sfeervol op de achtergrond, of zij laten het feest losbarsten. Alles ertussenin is natuurlijk ook mogelijk!

Op verzoek muziekfragmenten beschikbaar.

Zigeunermuziek

In vele Balkanlanden hebben zigeuners hun eigen stijl ontwikkeld, vaak beïnvloed en gemengd met de lokale volksmuziek. Dragisha speelt met name muziek uit Hongarije en Roemenië, maar ook liederen gezongen in Romanesh, de taal van de Roma zigeuners. De Hongaarse Csardas, wat letterlijk "dorpskroeg" betekent, geeft al aan waar de oorsprong ligt. "Dragisha" betekent in roemeens, servisch en hongaars o.a. "bemind", "geliefd", "draak" en "vlieger". 
 

 


Zigeunerorkest Brandt

Het Zigeunerorkest bestaat uit echte Sinti Zigeuners, en is een familie orkest.Ze hebben voorheen met verschillende muzikanten gewerkt, maar hebben nu hun eigen orkest opgericht.

Informatie aanvragen

Of bel: 0251 822264

 Nieuw geplaatst op onze website


Kinderfeestjes en Babyshowers

Kinderfeestjes en Babyshowers

Meer lezen..
Bouwprojecten Animatieteam

Bouwprojecten Animatieteam

Meer lezen..
Kerstmuziek met Dickens Trio

Kerstmuziek met Dickens Trio

Meer lezen..
The Sixties

The Sixties

Meer lezen..