Shanty koor Piratenkoor shanties zeemansliederen

Piratenkoor

Dit koor bestaat ruim 13 jaar en telt rond de 20 zangers en muzikanten. De koorleden zijn afkomstig uit het centrum van het land en stellen voor de bemanning van een driemaster bark.

Dit koor brengt een repertoire van vrolijke Nederlandse, Engelse en Duitse shanties (liedjes uit de zeezeiltijd), maar ook vele bekende zeemansliederen die in de havenkroegen werden gezongen.

Het koor presenteert zich zonder dirigent en zingt alle liedjes zonder bladmuziek en andere tekstaanwijzingen Het repertoire bestaat uit circa 80 liedjes, die de mannen uit hun hoofd kennen. Het koor wordt muzikaal ondersteund door een drietal accordeons en een grote trom.

Windstilte treedt jaarlijks meer dan 50 keer door het gehele land op. Het gaat daarbij om optredens voor verpleeg- en bejaardenhuizen, voor verenigingen van senioren, voor familie- en bedrijfsfeesten en voor (maritieme) festivals.
Overal ontmoeten zij een enthousiast publiek

De optredens duren minimaal twee keer 30 minuten met een pauze van 15 tot 30 minuten al naar gelang uw wensen. Afwijking van de duur van de optredens of meerdere optredens is bespreekbaar. De minimum duur van een optreden is 45 minuten.

Piratenkoor

De geschiedenis van het Overijsselse stadje Blokzijl is nauw verweven met die van de watergeuzen, zeerovers, boekaniers en vrijbuiters. Het begon allemaal tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) toen Prins Maurits van de Turftol Blokzijl een vestingstad maakte in zijn strijd tegen de Spanjaarden.

Heden ten dage zet het Groot Blokzijls Piratenkoor de oude traditie voort. Niet zozeer dagelijks met het kapen, maar wel met gezang. Het koor beschikt over een eigen professionele geluidsinstallatie en laat zich “ronselen” door wie maar naar hen wil luisteren. Het liefst in het kader van een maritiem gebeuren.

Het Groot Blokzijls Piratenkoor is opgericht in september 1987 en bestaat uit ongeveer 30 manschappen. Het repertoire bestaat uit zeemans- en vissersliederen, maar het liefst zingen de rauwe zeebonken hun shanties, werkliederen aan de kaapstaander en het gangspil, bij het hieuwen der ankers of het hijsen der zeilen.

Prijs op aanvraag

Informatie aanvragen

Of bel: 0251 822264

 Nieuw geplaatst op onze website


Heksen Heksenbruiloft Bride Witches

Heksen Heksenbruiloft Bride Witches

Meer lezen..
Heksen Sweet Witches

Heksen Sweet Witches

Meer lezen..
Kinderfeestjes en Babyshowers

Kinderfeestjes en Babyshowers

Meer lezen..
Bouwprojecten Animatieteam

Bouwprojecten Animatieteam

Meer lezen..