Historische evenementen Middeleeuwen spektakels

Bij historische evenementen denkt men vaak aan de Gouden Eeuw, Napoleontische tijd of de Middeleeuwen. De Middeleeuwen spreekt velen tot de verbeelding. Men waant zich soms graag even in een andere tijd. Outevents biedt veel op dit gebied.

Troubadours, middeleeuwse groepen, minstrelen, middeleeuwse acts en ook complete spektakels met zwaardvechten, boogschieten, schandpaal, goblins en heksenbrouwsels. Inzetbaar voor buurtfeesten, winkelcentra, jaarmarkten, braderieën en bedrijfsfeesten en alle andere besloten en openbare evenementen.

Outevents kan complete Middeleeuwse evenementen organiseren.

Wij beschikken over een groot aanbod op het gebied van Oude Ambachten, ridders, riddergevechten, demonstraties en middeleeuwse karakter zoals heksen, tovenaars en attributen zoals schandblokken en middeleeuwse wapens.

Afhankelijk van de aard van het evenementen en de beschikbare ruimte en mogelijkheden kunnen wij een op maat gemaakt evenement realiseren. Hieronder een greep uit ons aanbod. Eventueel kunnen wij het evenementen uitbreiden met ander elementen, zolas zandsculpturen variété en animatieacts.
 

Middeleeuwse acts Voorbeelden:

Opperheks van Nederland.

Heeft 60m² sprookjesbos,waar kinderen tot één uur worden bezig gehouden met het maken van toverlantaarns en toverbollen. I.V.M opzetten één overnachting inbegrepen. Ze komen met 2 personen

Kok met een 4-poot met heksenketel voor een pan soep.
Ook met een grill met een speenvarken. Speenvarken is gerookt en gekookt,en is na ± 2 uur gegrild

Bisschop van Utrecht.
Komt in een authentieke uitrusting. Legt zijn personage uit en verteld over zijn uitrusting
In overleg alles mogelijk.

Demonstratie met echte wapens,zoals Zwaard, Hellebaard, Goedendag , Messen, enz,enz.
Twee tot vijf personen.

Guus.
Speelt ieder gewenst karakter, Marskramer, boer, Nar,enz enz In overleg alles mogelijk.

Gouwdief met schandpaal.
Wordt opgepakt en aan de schandpaal gezet.
Mag bekogeld worden door het publiek met…………..

Twee goblins.
groene fantasie wezens die gek zijn op glinsters en goud. Top act, die doorlopend het publiek vermaken.

 

Twee LARP.
(Live Action Role Play) ridders John & Tobias met latex larp wapens (zeer ervaren) Hebben larp wapens bij zich,waarmee het publiek mag vechten tegen hen en elkaar……maar eerst zullen zij instructie geven m.b.t. veilig vechten.

Gebroeders Larper.
Jaren ervaring als larper.Alles kunners .spelen altijd samen.
Goblins, strijders, enigeers, jongleren, boogschutters, minstreel. Jaren ervaring op andere evenementen Larp wapens pijlen en bogen en schilden. Maliënkolders en Leren uitrusting.

Troubadours van Bourgondie.

Er is een Bourgondisch feest in de grote feestzaal van het kasteel. Alle genodigden komen van verre toe gereisd. Zij zullen zich tijdens het feest kunnen laven aan de fijnste dranken en de smakelijkste spijzen van het groots aangerichte banket.

Maar wat is een feest zonder muziek?! Aan de deur worden de gasten al verwelkomd door de troubadours die hen en de kasteelheer zullen gaan vermaken.

Middeleeuwse liederen zijn prachtig maar passen die in de 21e eeuw? Daarom zijn de troubadours van deze tijd, met liedjes die de gasten kennen. Als de wijnkan lichter begint te schenken en de gasten joliger worden komen de tongen los bij de liederen die iedereen kan meezingen. Het wordt een feest om nooit te vergeten!

El Errante polyglot troubadour. 

Trots gebruikt hij zijn in Spanje verkregen bijnaam ‘ EL Errante’ (de doler) als artiestennaam. Op zijn zwerftochten door Europa leert hij de liederen kennen die zijn repertoire vormen: in ‘t Spaans, Frans, Engels, Portugees en natuurlijk ook in het Nederlands.

Met zijn warme bariton, zichzelf begeleidend op gitaar en laud, vertolkt hij de mooiste liederen uit deze diverse culturen. Ook zijn hartverwarmende en publieksgerichte presentatie wordt een optreden van ‘El Errante’ tot een waar genoegen.

Optreden: akoestisch – tijden in overleg

Grootmeester der Tempeliers.

Geeft lezingen in een maliënkolder en een Tempeliergewaad. De lezingen worden verzorgd aan de hand van een maquette van 4 x 3 mtr, met daarop een gekleurde landkaart uit ± 1200 na chr van Europa, Midden-Oosten,Noord-Afrika,Nabije-

Oosten ,ondersteund met een honderdtal historische Ridders, Kastelen enz. Neem 3 Tempelierbanieren mee van 4x3 mtr,en 2 van 1,5x 2 mtr. Kan gecombineerd worden met een demonstratie Houtsnijden.
 

Grolinda de Heks.

Grolinda is een "bijzondere" heks. Bij de entree verwelkomt zij graag de gasten. Zij bezweert en imponeert met haar spreuken en grollen.Voor elke kwaal heeft zij een middel.

Of is zij haar krachten al lang geleden kwijtgeraakt ? Misschien is het daarom dat zij de gasten vraagt hun wijsheden in haar boek te schrijven, zodat zij misschien nog iets van haar "krachten" kan terugkrijgen.

Is zij eigenlijk nog wel angstaanjagend, of is er niets meer dan een mislukte, lelijke oude heks overgebleven ? Zij lijdt onder de pesterijen uit het dorp. Kinderen schelden haar uit, toch zal zij de kinderen nooit deren, want ooit was zij zelf een mooie jonge vrouw en kinderen omringden haar.

Maar dat is al heel lang geleden. Hoe heeft het toch zo kunnen komen ? Nu dwaalt zij rond in de nachten en vliegt op haar bezemsteel over de velden, op zoek naar kruiden en planten, die bij volle maan geplukt moeten worden. Hiermee brouwt zij haar panacee.

Grolinda voorspelt ook graag uw toekomst, althans ze doet wat pogingen en……….waarachtig wanneer zij met haar bezem over de vloer veegt, kan zij aan het stof van de voetsporen van de gasten zien wat hen voor goeds te wachten staat. Of zullen padden en spinnen hun levenspad gaan kruisen ? Uiteraard neemt Grolinda haar assistente Roodoortje mee

 

Informatie aanvragen

Of bel: 0251 822264

 

Nieuw geplaatst op onze website


Heksen Heksenbruiloft Bride Witches

Heksen Heksenbruiloft Bride Witches

Meer lezen..
Heksen Sweet Witches

Heksen Sweet Witches

Meer lezen..
Kinderfeestjes en Babyshowers

Kinderfeestjes en Babyshowers

Meer lezen..
Bouwprojecten Animatieteam

Bouwprojecten Animatieteam

Meer lezen..