Schoolvoorstellingen poppentheater circusworkshops

Scholen en ander instellingen organiseren als onderdeel van het lesprogramma spel- en educatieve voorstellingen. Outevents heeft poppentheater met educatieve thema’s en circusworkshops om de deelnemers met een attractief programma te vermaken.

Het Circusteam.

Voorstelling:

Er wordt met alle leerlingen van de school een voorstelling gemaakt. Iedere groep maakt een eigen circusact van maximaal 4 minuten. Iedere leerkracht kan uit een aantal acts kiezen.

Voor de onderbouw zijn er bijvoorbeeld de paardendressuur, de roofdieren, en de Zuid Amerikaanse limboshow. De middenbouw kan met een clownsnummer, een hoepelnummer of een Chinese show aan de slag.

Voor de bovenbouw zijn er circusacts waar meer technische vaardigheden, zoals jongleren, acrobatiek en eventueel trampoline springen in gebruikt kunnen worden.

Alle circusacts staan op papier uitgelegd zodat iedere leerkracht, zonder enige circustechnische ervaring, daar zelf mee uit de voeten kan. Daarnaast zijn eigen ideeën van leerkrachten of leerlingen natuurlijk altijd welkom.

Het gehele programma bestaat uit: Instructie, Introductievoorstelling, Repetities, Voorstelling, Aangevuld met eventueel materialen
Kostuums, Muziek, Presentatie. Voorstellingen kunnen op de school worden uitgevoerd.

Circus Worshop.

Voor scholen en instellingen.

Onze Circus Workshop wordt verzorgd door rasechte circusartiesten met jarenlange ervaring in de wereld van het variété. In een drie uur durend programma komen alle aspecten van het circusbestaan aan de orde.

Met medewerking van de leerlingen en de leerkrachten. Ieder leert in een kort tijdsbestek met het materiaal om te gaan en het programma wordt afgesloten met een heuse voorstelling.

Programma inleiding.

In dit educatieve onderdeel wordt de geschiedenis van het circus behandeld, Ontstaan, groei en huidige situatie. Uitleg wordt gegeven over het maken van een dierennummer en de geschiedenis van het fenomeen Clown.

Aan de hand van affiches wordt zo een fraai beeld geschetst van het fenomeen circus. Duur 30 tot 45 minuten.

Groepsindeling.

De groepen worden gevormd naar leeftijd, of in andere samenstelling in overleg met de leerkrachten. De groepen kunnen maximaal 25 tot 30 kinderen groot zijn per artiest.

Instructie. In dit onderdeel worden de deelnemers ingevoerd in de toepassing van allerhande trucs en behendigheid van het circusberoep. Jongleren – clownerie – acrobatiek – draaiende bordjes- hoela hoep – anti pode - dans
Duur 60 minuten.

Het Matriaal.

Al het materiaal wordt door de uitvoerende artiesten meegebracht. Het enige dat de opdrachtgever dient mee te brengen is enthousiasme.

Het materiaal: Geluidsinstallatie, Circus decor 4 meter, Pisteblokken 4 x 4 meter piste, Pistekleed
Oefenmateriaal: Ringen, Ballen, Diabolo’s, Stelten, Ballen voet anti pode, Hoelahoeps,Kostuums voor kinderen (10 -15 stuks)Kostuums voor lerarencorps, Zebra kostuum.

Workshops kunnen worden uitgevoerd op maandag - dinsdag - donderdag - vrijdag.
De artiesten kunnen bogen op veeljarige ervaring en hebben reeds talloze voorstellingen uitgevoerd.

Zij hebben medewerking verleend aan programma’s als Goede Tijden Slechte Tijden, STER reclames en zullen het komend seizoen vanaf september te zien zijn op televisie met het programma Circus Waltz.

Vraag informatie aan.

Informatie aanvragen

Of bel: 0251 822264

 Nieuw geplaatst op onze website


Heksen Heksenbruiloft Bride Witches

Heksen Heksenbruiloft Bride Witches

Meer lezen..
Heksen Sweet Witches

Heksen Sweet Witches

Meer lezen..
Kinderfeestjes en Babyshowers

Kinderfeestjes en Babyshowers

Meer lezen..
Bouwprojecten Animatieteam

Bouwprojecten Animatieteam

Meer lezen..