Riddertoernooi en Middeleeuwse evenementen

Onze riddertoernooien zijn compleet met  paardenshows, voetgevechten, demonstraties zwaardvechten, workshops zwaardvechten, een groot kampement en enkele activiteiten naar keuze. Alle shows en activiteiten worden afgestemd op het evenement, om zo een dagvullend programma te verzorgen. Er zijn ca 14 personen in authentieke kledij aanwezig, 3 paarden en meerdere grote en kleinere tenten.

Samenstelling van de toernooien en middeleeuwse evenementen in overleg, afgestemd op de omvang van het evenement. Wij beschikken over een groot aanbod op het gebied van Oude Ambachten, ridders, riddergevechten, demonstraties  en middeleeuwse karakter zoals heksen, tovenaars  en animatieacts.
 

Troubadours van Bourgondie.

Er is een Bourgondisch feest in de grote feestzaal van het kasteel. Alle genodigden komen van verre toe gereisd. Zij zullen zich tijdens het feest kunnen laven aan de fijnste dranken en de smakelijkste spijzen van het groots aangerichte banket.

Maar wat is een feest zonder muziek?! Aan de deur worden de gasten al verwelkomd door de troubadours die hen en de kasteelheer zullen gaan vermaken.

Middeleeuwse liederen zijn prachtig maar passen die in de 21e eeuw? Daarom zijn de troubadours van deze tijd, met liedjes die de gasten kennen. Als de wijnkan lichter begint te schenken en de gasten joliger worden komen de tongen los bij de liederen die iedereen kan meezingen. Het wordt een feest om nooit te vergeten!
 

El Errante polyglot troubadour. 

Trots gebruikt hij zijn in Spanje verkregen bijnaam ‘ EL Errante’ (de doler) als artiestennaam. Op zijn zwerftochten door Europa leert hij de liederen kennen die zijn repertoire vormen: in ‘t Spaans, Frans, Engels, Portugees en natuurlijk ook in het Nederlands.

Met zijn warme bariton, zichzelf begeleidend op gitaar en laud, vertolkt hij de mooiste liederen uit deze diverse culturen. Ook zijn hartverwarmende en publieksgerichte presentatie wordt een optreden van ‘El Errante’ tot een waar genoegen.

Vraag informatie aan.

Optreden: akoestisch – tijden in overleg

Grootmeester der Tempeliers.

Geeft lezingen in een maliënkolder en een Tempeliergewaad. De lezingen worden verzorgd aan de hand van een maquette van 4 x 3 mtr, met daarop een gekleurde landkaart uit ± 1200 na chr van Europa, Midden-Oosten,Noord-Afrika,Nabije-

Oosten ,ondersteund met een honderdtal historische Ridders, Kastelen enz. Neem 3 Tempelierbanieren mee van 4x3 mtr,en 2 van 1,5x 2 mtr. Kan gecombineerd worden met een demonstratie Houtsnijden.
 

Informatie aanvragen

Of bel: 0251 822264

 Nieuw geplaatst op onze website


Heksen Heksenbruiloft Bride Witches

Heksen Heksenbruiloft Bride Witches

Meer lezen..
Heksen Sweet Witches

Heksen Sweet Witches

Meer lezen..
Kinderfeestjes en Babyshowers

Kinderfeestjes en Babyshowers

Meer lezen..
Bouwprojecten Animatieteam

Bouwprojecten Animatieteam

Meer lezen..